Inkorporer verdensmålene i dit arbejde Få forståelse for, hvordan I kan arbejde med verdensmål i din virksomhed eller organisation

Bæredygtighed og FN's Verdensmål
Dette 2-dages kursus svarer til modul 1 på vores certificerede konsulentuddannelse i Bæredygtighed.

På dette kursus i Bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål starter vi helt fra bunden. Du behøver derfor ikke at have kendskab til emnet på forhånd. Vi gennemgår begreberne Bæredygtighed, Greenhouse Gas Protocol (GhG Protocol), Verdensmålene og den bagved liggende struktur. Vi fokuserer på hvordan virksomheder og organisationer kan arbejde med disse emner.

Med det stigende fokus på bæredygtig udvikling, bliver der i stigende grad stillet krav til hvordan virksomheder opererer. I 2015 vedtog FN’s 193 medlemslande de 17 verdensmål, også kaldet Sustainable Development Goals (SDGs). De adskiller sig fra tidligere målsætninger ved at være mere ambitiøse og gælde for både I- og U-lande. De ligger også op til, at den enkle borger og den private sektor, herunder virksomheder, skal spille en stor rolle i at nå de 17 mål. Men hvordan kan skal den enkelte virksomhed forholde sig til verdensmålene?

Du har måske allerede hørt om scope 1, 2 og 3? De omhandler direkte og indirekte CO2-udledninger. Vi dykker ned i de 3 scopes, og ser også på det grønne spild, så du får en forståelse for, hvordan I kan arbejde med verdensmål i din virksomhed eller organisation.

En praktisk dag bygget op omkring øvelser
Det er en praktisk dag, hvor vi underbygger de teoretiske indlæg med en konkret SDG-værktøjskasse, som du kan bruge i din hverdag. Vi arbejder konkret verdensmålene, udvælgelse og implementering af dem.

Er dette kursus noget for dig?
Den typiske kursist, som deltager på dette kursus, ønsker at få grundlæggende viden om hvordan man strategisk og praktisk kan arbejde med verdensmålene og de 3 scopes.

Hvis du ønsker at få viden til hvordan du kan arbejde med Cirkulær Økonomi i din organisation, kan du tilmelde dig vores to-dags kursus i Cirkulær Økonomi.

Ønsker du en samlet uddannelse i bæredygtighed på 9 dage inklusiv en afsluttende eksamen, anbefaler vi at du tilmelder dig vores certificerede konsulentuddannelse i Bæredygtighed.

Artikler

  Cirkulær Økonomi, ESG, FN's 17 Verdensmål, grøn omstilling osv.. Der er masser af emner at tage fat i, og vi udvider hele tiden vores bibliotek.

Mangler du inspiration? Så tag et kig blandt vores mange artikler.
Scroll to Top